585 Chemin de Platus, 46250 Marminiac, France
+33760561723 / +31611720876
info@platus.nl
Reserveren
Wandelroutes
In zo'n prachtige omgeving is stilzitten bijna niet mogelijk!

Alle wandelroutes in Frankrijk zijn aangegeven met gele verf op bomen en palen, doordat de routes elkaar op sommige punten kruisen  vormen ze soms wel een uitdaging. We hebben een map staan met van elke gele route een beschrijvingen. Onderaan deze pagina een treft je voorbeeld van een beschrijvingen aan.

Daarnaast hebben we  vanaf het park de volgende wandel routes voor je uitgezet:

De Blauwe route: mooie route, van ongeveer 10 minuutjes, door het bos rond ons park. De kids kunnen op deze route ontdekken wat we voor hen in het bos verstopt hebben, dit gaat van Cement-truck tot Aliën.

De Orange route: loopt voor het eerste deel gelijk op met de blauwe route, maar buigt dan af en loopt via kleine landweg langs weide weer terug het bos in. Deze route van ongeveer 25 minuutjes, heeft voor de kids nog meer te ontdekken.

De Centrum route: De route gaat naar het centum van Marminiac, door het bos, langs een notengaard, kleine landweggetjes loopt je het centrum in. In het kleine centrum loopt u langs het restaurant, de kerk en de huiskamer super en Tikki bar het dorp weer uit en vervolgt je de route weer richting ons park. Deze kind vriendelijke route is 4,5 km en is ook zeer aangenaam voor rondje joggen.

De Avonturen route: Vanaf het park volgt je de avonturen route het bos in over wildpaden kronkelt je door het bos. Je trotseert kleine klimmen en afdalingen, weide en loopt lang een rotswand, een bospool een oude wasplaats weer terug richting het park. Deze kind vriendelijk avontuurlijke route is ongeveer 2 km.

Voorbeeld van gele route beschrijving:

Circuit van Bourbou
Wandeling van 10km (3 uur en 15 min)
Moeilijkheidsgraad middelmatig
Kenmerk gele route
Tevens geschikt voor mountainbikes en paarden
Vertrek van af het park  
Route omschrijving
Vertrek vanaf La Place de Gindou

Vertrek in noordwaarts richting Mas de Peyre. Ga door dit gehuchtje en sla voorbij het kruis(1) een klein weggetje in, dat zich op 200 meter rechts bevindt. Aangekomen in de Salvaire (lijdensweg)(2), gaat u linksaf het bos in.

U daalt af naar de provinciale weg nr. 25, houd deze gedurende 200m links aan en neemt vervolgens de weg links omhoog die u naar buurtschap Bourbou leidt (3). Neem na 300meter de provinciale weg 47 (linksaf) en neem vervolgens de tweede weg links (Rigal Bas). Na 200 meter gaat u link een weg in die leidt naar de fontein van Lourrajou, die verscheidene gemeentes van water voorziet. Vanaf deze fontein leidt een weg omhoog (zuidwest) richting Le Reule. Ga door dit dorpje (bezienswaardigheid is La Cheminée Sarrazine) en vervolg de weg rechtsaf die richting het pittoreske dorpje Rigal Haut leidt ( mooie traditionele architectuur en bijzonder daken ect.) Vervolg de route linksaf richting watertoren en daal weer af richting Gindou via Le Mas de Peyre.

Fijne wandeling, Jos & Esther

NB: dit is één van de vele wandelingen die we voor u hebben klaar liggen. Kijk bij het restaurant in de map voor alle wandelingen. We hebben er twee die u vanaf het park kunt starten.